Miért az ETŰD?

 

Profizmus a zeneoktatásban

 

Tanulni, a világot magunk körül jobban kinyitni, többé válni mindig érdemes! Aki zenét tanul, az harmonizálja, fejleszti valamennyi képességét – bizonyítottan minden életkorban!! -, hiszen teljes testét és szellemét használva alakítja önmagát! Zenét hatékonyan tanulni rendszerben gondolkodva, következetesen és zenélő társakkal lehet!

Az 1999 szeptembere óta működő ETŰD Konzervatórium a fiatalok, a felnőttek zeneművészeti iskolája, ahol a KLASSZIKUS  és a JAZZ zene oktatásának közel két évtizedes tapasztalatával várunk 16 éves kortól korhatár nélkül mindenkit!

Mivel minden tanulónk felnőtt, a légkör, a kommunikáció is ennek megfelelő. Fontosnak tartjuk egymás személyiségének, céljainak tiszteletben tartását. Az egyéni vagy kiscsoportos órák lehetőséget teremtenek a tanulók tudásszintjéhez mért tananyag és egyéniségéhez illeszkedő tanítási módszer megválasztásához.

Iskolánkban nemcsak azok a felnőttek tanulhatnak, akik feltétlenül a zenélést választják hivatásuknak, hanem azok is, akik igényesen, kevesebb idő ráfordításával szeretnének zenélni, egy valódi zenészközösséghez tartozni. Előbbieket a Felvételi Előkészítő, utóbbiakat a Felnőttek Zeneiskolája várja.

Egyedi órarend, tanítás minden napszakban

Sokan munka, család, egyetemi tanulmányok mellett tanulnak zenét,  ezért minden napszakban,  reggel 8.30 – 19.30-ig tanítunk, így minden igényt ki tudunk elégíteni!

Eredményes zenetanulás felnőttkorban

Magabiztos, sikeres felnőttként nem könnyű elfogadni, hogy a zenetanulás nem olyan, mint például a nyelvtanulás vagy egy civil, nem művészeti szakma elsajátítása. Másképp tanul egy kiművelt agyú felnőtt, mint egy gyerek, de korosztálytól függetlenül elmondható, hogy a zenetanulás során gyors és könnyű sikert nem lehet elérni. Nagyon fontos a rendszeresség, a következetesség és a türelem önmagunkkal szemben! Alapkövetelmény továbbá a zenésztársakkal való együttműködő készség. Különösen igaz ez a jazz műfajt művelők esetében, hiszen az egymásra figyelés, az egymásra hangolódás, az együtt lélegzés az alapja a megszólaló muzsikának.

Naprakész tudás hiteles forrásból!

Az iskolában magasan kvalifikált művészek, művésztanárok, iskolát teremtő pedagógusok, a magyar zenei élet meghatározó egyéniségei dolgoznak példaértékű együttműködésben, erre tanítva a zenetanuló diákokat is. Valamennyien aktív, hazai és nemzetközi pódiumokon egyaránt nagy gyakorlattal rendelkező, elismert művészek. Az ETŰD Konzervatórium tanári karában minden generáció képviselteti magát, ez a kulcsa az állandó megújulásnak, a művészi pedagógia fejlődésének, a szakmai és emberi értékek továbbadásának.

Közel 2 000 tanítványa volt az elmúlt 19 évben iskolánknak, tanítványaink számos országos és nemzetközi versenyen vettek részt, illetve nyertek díjakat. Szinte valamennyien folytatják a zenész szakmát, ki szólóénekesként, ki saját zenekart alapítva vagy  profi társulat tagjaként, mások hangszerelnek vagy a hangszertudásukat hangtechnikai tudással egészítették ki, és így alapítottak céget. Legnagyobb szakmai sikerünk az, hogy az Etűdösök megtalálják helyüket a zenei piacon, akár profiként, akár örömzenélés keretében és használják a nálunk megszerzett tudást, tartják a személyes kapcsolatokat, a hazai szűkebb vagy tágabb zenész közösség részévé váltak!

Ezt a munkát folytatjuk 2018. szeptemberétől továbbra is, szeretettel várunk Mindenkit!

Vass Ágnes

 

Top